44.000 kilometer op de Vespa

Gemaakt door Dietrich Limper om 15:02 op 1 februari 2022

In mei 2015 vertrok Juvena "The Wandering Wasp" Huang op een groot avontuur. Zij begon op haar Vespa in haar thuisland Singapore met het eenvoudige doel de wereld te zien. Uiteindelijk reed ze in 27 maanden 44.000 kilometer door 25 landen: Maleisië, Thailand, Myanmar, India, Nepal, Pakistan, Iran, Armenië, Georgië, Turkije, Bulgarije, Macedonië, Servië, Bosnië & Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Albanië, Griekenland, Kosovo, Italië, Liechtenstein, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en de Tsjechische Republiek. Gemiddeld reed ze 200 tot 300 km per dag en zat ze zes tot acht uur op de bank. Haar reis voerde haar ook naar het rustige Landsberg en ze bezocht ons bij SIP Scootershop. Het contact werd niet verbroken en wij vroegen hoe zij haar reis vandaag ziet en welke plannen zij voor de toekomst heeft.

Vertel ons iets over jezelf. Waar woon je, wat doe je voor de kost, hoe oud ben je?
Ik ben vandaag 34 jaar oud, ik ben geboren en getogen in Singapore. Voor mijn reis, was ik een onderzoeksassistent voor aquacultuur studies. Momenteel werk ik als stagiair digitaal ontwerp en marketing en ben ik ook freelance.

Hoe ben je betrokken geraakt bij scooters in het algemeen?
Het idee om een motorrijbewijs te halen en op een scooter te rijden kwam bij me op na een reis naar Vietnam. Daar waren de straten vol met scooters. Het was een gangbaar en gemakkelijk vervoermiddel. Ik bedacht hoe leuk het zou zijn om Vietnam op een scooter te verkennen. Daarom haalde ik mijn motorrijbewijs toen ik 19 was en kocht ik een scooter voor mijn 20e verjaardag.

Hoe is de scooterscene in uw land georganiseerd? Bent u lid van een club?
Er zijn een paar scooterclubs in Singapore. Ze zijn vrij klein, niet zo groot als de exemplaren die ik in andere landen heb gezien. Singapore is per slot van rekening een klein land. Ik ben geen lid van een club, maar ik heb deelgenomen aan de ritten van sommige clubs. Ik meng me liever onder de motorrijders in het algemeen, dan me te beperken tot de scooterscene.

Wanneer begon je met het plannen van je grote avontuur? Waar kwam het idee vandaan?
Een collega-motorrijder is op 29-jarige leeftijd bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij reed in een busje toen het gebeurde, en hij zat niet op een motor. Zijn dood deed me de kortstondigheid en onzekerheid van het leven beseffen. Het heeft me mijn prioriteiten en doelen voor mezelf doen heroverwegen. Na de reis naar Vietnam heb ik altijd de wens gehad om op lange termijn te reizen. Ik had de moed niet om het te doen en ging voor veiligheid en comfort. De dood van mijn vriend deed me de sprong wagen en de droom van het reizen najagen. En deze keer, voeg daar mijn pas ontdekte liefde voor het rijden aan toe.

Die Route der Vespa
25 Länder, 44.000 Kilometer, 27 Monate – die Route der Wandering Wasp

De robuuste Vespa Excel 150

Heb je kleinere tournees gedaan voordat je aan de grote tour begon?
In het begin ging ik vaak met vrienden naar het naburige Maleisië en dan door naar Thailand. Voor de grote reis, was Thailand het verste dat ik op mijn scooter ben geweest.

Welke scooter heb je gebruikt voor de lange reis en hoe heb je hem klaargemaakt?
Een Vespa Excel 150. Het is zeer vergelijkbaar met de PX. Ik heb een bagagerek en ook een handvatverwarming toegevoegd, maar die heb ik verwijderd omdat de accu daardoor leegliep. Ik heb de motor van mijn scooter niet grondig gecontroleerd voor ik uit Singapore vertrok. Mijn monteur nam mijn reis niet serieus en dacht dat het reviseren van een werkende scooter tijdverspilling was. Uiteindelijk heb ik de scooter gereviseerd in Bangkok, Thailand.

Wat heb je ingepakt en wat is essentieel voor zo'n reis?
Wat essentieel is en wat niet, hangt echt af van uw reisstijl. Soms kom je er pas achter wat echt belangrijk is als je onderweg bent. Ik ben een budgetreiziger, dus ik heb ook mijn kampeerspullen ingepakt om op accommodatiekosten te besparen. Ik had ook wat reserveonderdelen en gereedschap bij me. Sindsdien heb ik geleerd kieskeurig te zijn met onderdelen en gereedschap, want ze kunnen erg zwaar zijn. Ik heb de fout gemaakt om te veel in te pakken. Onderweg gaf ik dan dingen weg die ik niet nodig had. Tegelijkertijd heb ik ook handig gereedschap in mijn bagage gestopt, zoals de borgpennen. Dat was erg handig om de koppelingskabel af te stellen en zelf vastzittende schroeven los te draaien.

Hoe vaak heb je de scooter moeten repareren en wat ging er kapot?
Ik weet niet meer hoe vaak, en ik weet ook niet meer elk onderdeel dat stuk ging. Het is van alles geweest, van een gebroken spiegel tot een bekraste zuiger tot een stuurslot (wegens een poging tot diefstal). Meestal zijn het kleine problemen. Er waren vier gevallen waarbij mijn scooter helemaal niet meer bewoog en naar de werkplaats moest worden gesleept.

Vespa vor Kloster
Eine Rast vor dem Kloster Tatew in Armenien.

Als een vrouw alleen op een Vespa

Hoe reageerden de vele verschillende mensen die je in de verschillende landen ontmoette op jou?
Soms werd mij gevraagd waar mijn man was, vooral in landen waar vrouwen gewoonlijk door mannen worden vergezeld. Ik zou dan gekscherend naar mijn scooter wijzen. Veel mensen waren verbaasd een vrouw alleen te zien reizen, en dan ook nog op een scooter. In het algemeen heb ik veel mensen ontmoet die alles deden om mijn verblijf aangenaam te maken en die hun huizen voor mij openstelden.

Was je bang in sommige situaties?
Ik was het bangst op de eerste dag van vertrek. Er waren zoveel onbekenden en onzekerheden in mijn gedachten. Vele scenario's speelden zich af in mijn hoofd. Maar hoe meer ik reis en hoe meer ik de realiteit ter plaatse begrijp, hoe minder bang ik ben. Mijn perspectief veranderde veel en ik kon situaties rationeel bekijken in plaats van emotioneel. Mijn scooter begaf het midden in de Pakistaanse provincie Baluchistan, een regio die geteisterd wordt door opstand. Er zijn daar in het verleden ontvoeringen van buitenlanders en zelfmoordaanslagen geweest. Ik had agenten bij me met AK47's. Toch slaagde ik erin kalm te blijven. Om het hoofd koel te houden en veerkrachtig te zijn, moet je onzekerheid aanvaarden als een onderdeel ervan. Ik heb zoveel problemen gehad en overwonnen, elk probleem is er weer een om op te lossen. Als ik bang ben, belemmert dat alleen maar mijn denkproces.

Waren er problemen aan de grenzen? Hoeveel visa had je nodig?
Ik had een klein drama aan de India-Pakistaanse grens omdat ik die overstak met een andere Duitse motorreiziger. Dat is een verhaal apart. Ik heb het geluk dat ik het machtigste paspoort ter wereld heb. Dat is een voorrecht. Van de 25 landen hoefde ik slechts voor zeven een visum aan te vragen. Sommige daarvan moest ik aanvragen in mijn eigen land, Singapore. De rest heb ik onderweg aangevraagd. Het is belangrijk dat u informatie inwint over de visumvereisten van elk land om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan wanneer u op reis gaat.

Besuch bei SIP
The Wandering Wasp mit Moritz vor dem Headquarter von SIP Scootershop

Een bezoek aan SIP Scootershop

Hoe bent u destijds met SIP Scootershop in contact gekomen?
Moritz nam contact met me op tijdens de reis. Hij bood aan me te helpen met reserveonderdelen als ik die nodig had. Toen ik in Servië aankwam en besloot mijn scooter daar te laten reviseren, nam ik contact met hem op. SIP besloot de onderdelen te sponsoren. Daar ben ik erg dankbaar voor. Toen ik in de buurt van Duitsland was, nam ik weer contact op met Moritz en zei dat ik SIP graag een bezoekje wilde brengen. Toen ik daar aankwam, was hij zo vriendelijk me een rondleiding door de fabriek te geven en me nog wat accessoires toe te sturen. Niet alleen dat, SIP heeft me voor de nacht in een nabijgelegen hotel ondergebracht en dat was erg prettig. Later die avond leidden hij en Martin me rond in Landsberg. Het was fijn om in een comfortabel hotel te verblijven na meer dan een jaar van kamperen, hostels en couchsurfing. Ik ben SIP zeer dankbaar voor hun steun en gastvrijheid. Hartelijk dank daarvoor.
(Noot van de redactie: In die tijd hadden we Juvena, onder andere, een SIP Klassieke Bagage Zak tas onderweg. Deze tas heeft het tijdens de reis goed te verduren gehad, zoals u hier kunt lezen. kan hier worden gelezen hier).

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn scooter staat nog in Tsjechië. Ik heb hem uitgeschreven als voertuig in Singapore omdat de regelgeving veranderd is. Oude motorfietsen moeten in 2028 van de Singaporese wegen verdwenen zijn. Het is het niet waard om duizenden euro's uit te geven om mijn scooter terug te brengen, om hem hier aan zijn doodvonnis te onderwerpen. Ik probeer mijn scooter in een Europees land te laten registreren, zodat ik mijn reis kan voortzetten. Dit is een hele uitdaging omdat mijn scooter niet aan de Euro-emissienormen voldoet en niet oud genoeg is om als klassieke auto te worden geregistreerd.
Ik ben nog steeds op zoek naar opties waar ik hem legaal op de weg kan laten en er als niet-EU-burger mee kan rijden. Anders zal ik hem waarschijnlijk aan een museum schenken en in Europa een nieuwe scooter kopen. Door
de onzekerheden als gevolg van de pandemie is het moeilijk om concrete reisplannen te maken
.
Ik hoop eind dit jaar naar Europa terug te keren om alles op een rijtje te zetten. Er zijn nog steeds delen van Europa die ik wil verkennen. Ook deelname aan de Mongol Rally in 2023 of 2024 is een plan.

Juvena, dank je voor je antwoorden en we kijken uit naar je nieuwe avonturen. Doorrijden!

Meer informatie over The Wandering Wasp is te vinden op hun homepage en op Facebook.

De fotogalerij van The Wandering Wasp

The Wandering Wasp

Video: 14 maanden op de weg - Avonturen en tegenslagen

Dietrich Limper
Dietrich Limper

Dietrich Limper werkt als redacteur voor SIP Scootershop en schrijft ook voor lokale en nationale publicaties. Als hij niet aan het geocachen is, verdraagt hij stoïcijns de trieste escapades van Bayer Leverkusen.

×