7588 Gäste, 303 Mitglieder online.

community Forum

Digital Speedo


Fr, Apr 11 2014 3:14 by Cristian Cristoff Brusich. 22 replies.
  • So, Apr 1 2012 19:31

    Digital Speedo


    Just received the new series 3 digital speedo for my lambretta 150.

    Great looking but two problems.

    1. The pitch and diameter of the threads on the new speedo will not fit on my existing lambretta speedo cable outer nut. It will not fit. How can I attach the cable to the speedo???

    2. I know it comes with instructions, but they are very limited and simple. For example, I received 5 spark plug rings ???? where does the powerbox attach to.? What part of the scoot??  I am not impressed with the instructions but most concerned with the speedo cable attaching

     

    Please help   Dave in canada

    • Post Points: 9
    • 72.12.141.147
  • Fr, Apr 6 2012 12:06 replied on

    Re: Digital Speedo


    you have more than likely have a "indian speedo " cable i think the speedo is for the original italian speedo 

     

    • Post Points: 6
    • 89.168.186.105
  • So, Apr 15 2012 20:37 replied on

    Re: Digital Speedo


    Hey.
    Have the same problem as Andy.
    But got a tip about connecting the brown wire to the white of the CDI box.
    It should be shown to give RPM, someone who has tested this?

    Morten

    • Post Points: 6
    • 79.160.168.238
  • Di, Apr 17 2012 14:57 replied on

    Re: Digital Speedo


    Has anyone got this to work?

    • Post Points: 6
    • 81.149.99.8
  • Mi, Apr 18 2012 17:13 replied on

    Re: Digital Speedo


    Big SmileFitted  this new speedo last week very easy to install , took 20 mins , had an italian cable in already ,, just put new worm and cog in ,,, works a treat ,,,,, just join red and brown wire and attach to your brown from loom,,,, live feed and black one to earth ,,,,Big Smile

    • Post Points: 8
    • 82.29.205.230
  • Do, Apr 19 2012 0:09 replied on

    Re: Digital Speedo


    Hey. what kind of ignition board, you have put on and what the rpm nr have you se it to?

    • Post Points: 5
    • 79.160.168.238
  • So, Apr 22 2012 14:19 replied on

    Re: Digital Speedo


    did you get all functions of the speedo to work correctly and how long have you run it on the road for.which ignition system and regulator are you using.

            cheers jeff

    • Post Points: 5
    • 80.42.173.142
  • Do, Apr 26 2012 12:32 replied on

    Re: Digital Speedo


    had mine in for 2 weeks now ,,, only issue i have had is rev counter kept sticking ,,,,, but when i took temp sensor off it all works ,, speedo display,,, rev counter , and other bits and speedo check with sat nav and only 2 mph out when doing 65 ,,,,, Big Smile just need to succ how to correct it ,,, tyre set at 1287 and 0.77 ,,,,,

    • Post Points: 7
    • 82.29.205.230
  • Do, Apr 26 2012 19:10 replied on

    Re: Digital Speedo


    Mine worked for one evening. Now it starts off completely dead, 5 minutes later it lights up faintly, 10 minutes later it lights up fully and the rev counter needle slowly creeps up until it hits the stop. The display is all frozen with revs at 12,000. Sometimes it will show an occasional temperature reading and sometimes the needle returns slowly to the start before climbing back up to the top.

     

    I have checked all connections, redone and added earths and checked voltage all the way back from the regulator. I have soldered joints, crimped connectors and even tried 'chocolate block' but it always does the same thing.

     

    I'd love someone to suggest what the rpoblem might be....I'm really fed up with it.

    • Post Points: 5
    • 81.149.99.8
  • Fr, Apr 27 2012 8:41 replied on

    Re: Digital Speedo


    these units will not function in the way they were  advertised they should be recalled and refunded,simple they dont do what was promised,been in contact with sip over the last three weeks via email and still cant get it to work as it should,sip your losing your credibility.

    • Post Points: 6
    • 80.42.173.142
  • Fr, Apr 27 2012 16:12 replied on

    Re: Digital Speedo


    I tried disconnecting the temp sender last night and got it all working. If the sender is connected but not fitted to the spark plug it all works and I get a temp reading so......some sort of interference issue?

    Have to say it's poor that SIP are so quiet over this.

     

    • Post Points: 6
    • 81.149.99.8
  • Sa, Apr 28 2012 11:10 replied on

    Re: Digital Speedo


    exactley what i did ,, temp sender off ,,, gonna try and route it a diff way ,,,, do you think the temp sender might be picking up the rpm pulses ??????????

     

     

    come on sip ,,,,,,,,, read and answer

    • Post Points: 6
    • 82.29.205.230
  • Mo, Aug 27 2012 23:27 replied on

    Re: Digital Speedo


    Hi,

    Have you tried to use a resistor spark plug?

    I am using a ngk r in my primavera and everything works fine, (also the temperature).

    http://www.ngksparkplugs.com/tech_support/spark_plugs/faqs/faqresistor.asp

    Regards.

     

     

    • Post Points: 5
    • 89.129.36.32
  • Mo, Sep 10 2012 4:50 replied on

    Re: Digital Speedo


    Anyone set up their speedo with the KOSO SA07 external active sensor? In the manual it says:

     "if you choose B mode, please check operation step from instruction sheet"

    I didn't get an instruction sheetConfused

    • Post Points: 6
    • 101.173.85.84
  • Do, Sep 20 2012 22:39 replied on

    Re: Digital Speedo


    Did you ever get an answer on this I have exactly the same problem?

    • Post Points: 5
    • 92.24.20.175
Page 1 of 2 (17 items) 1 2 Next > |